16. 7. 2015.

UBISTVO NAŠE SREDNJE KLASE

NAJVEĆA PLJAČKA VEKA – NA BALKANU
(prvi put objavljen 18.04.2014 - pogledaaj i sadržaj 50 10082014)   

          U prethodnom postu od 13.04.2014., elaborilali smo „Miloševićevu despotiju nerazuma“, kao prvu deceniju apokalipse Srbije – koja je (nažalost) „zaključena“ osiromašenim uranijumom. Završili smo post sledećom rečenicom :
„Toliko o Miloševiću – a o „ratnim profiterima“ drugih vrsta - posle Srpske „Oktobarske revolucije“ u sledećem postu – da ne utičemo na tok pregovora  : Vučić, Dačić i Tadić !?!


          Milošević je OTVORIO PANDORINU KUTIJU – a onda su „čuvari naših sudbina“
postali oni likovi – kojima bi u svakoj drugoj situaciji – (već) bilo mesto – „iza brave“ !
U knjizi koju smo pominjali po tome da „...gazda postaješ, kad počneš da plaćaš stručnjake 
da bi Ti slušao njih – a ne oni Tebe“ – postoji i jedan generalni moto – koji se provlači :

„KO NE ZNA NIŠTA – TAJ RADI SVE – JA RADIM SAMO ONO ŠTO ZNAM !!!“

Ovo se pre svega odnosi na one, koji se najviše otimaju da se izjašnjavaju, ocenjuju 
(a ako su u prilici) i da odlučuju upravo o stvarima – o kojima nemaju pojma !
Oni nemaju ni toliko pameti – da se bar „ne mešaju u svoj posao“ – kad su imali sreće (!?!) da budu zaposleni sa partijskog spiska – jer oni su školski primer „negativne kadrovske selekcije“ (vidi post od 16.03.2014) – „parazitske birokratije“ kojom su stranke (tri mandata) "ratovale", smenjujući se na vlasti – otpuštajući 100 tuđih – dovodili su 200 svojih. Princip je jednostavan – ne možeš ti tako malo da me platiš – koliko ja mogu da ne radim ništa
A plate su dve do tri prosečne plate u zemlji – i ne plaćaju ih Stranke iz svojih kasa 
– NEGO NAROD KOJI BUKVALNO GLADUJE !!!

Tako je Milošević – nepotizmom i partijskim zapošljavanjem – na samom početku oduživao dugove „dobrovoljcima“, „ratnim veteranima“ i onima koji su se već vratili sa velikim kapitalom (setite se – primarna akumulacija) je uvek „prljav novac“. Tako je bilo od prohibicije, do exproprijacije – brza promena vlasnika dobara – poznatija pod popularnijim nazivom „pranje novca“. „Novčane veš - mašine“ su naravno bili taoci ove operacije – državna preduzeća – koja (pošto su „pare pale sa neba“) počinju da bivaju bezobzirno pljačkana, od onih koji nikada nisu navikli da se „oznoje“ za platu, niko ne sme da pita „odakle pare“ - što nije moglo nikako drugačije nego uz učešće rukovodstva preduzeća – „ućutkavanje“ inspekcijskih i druih službi i naravno ništa od svega toga nije bilo moguće - bez „prljavog Harija“ i blagoslova lokalnih (političara) na svakom mestu.
To je dakle jedino u čemu je Miloševićev mutantski socijalizam – održao neokrnjen KONTINUITET – sa ljudskom mrežom od Trga Marksa i Engelsa – do poslednje baćije na
 vrh Prokletija – zadržana je „kadrovska struktura“ – koja je sada međutim promenila „predznak“. One koji su bili AKTIVISTI revolucije – koja je streljala „zbog crvenog šala“ – zamenili su neki drugi ljudi, po mogućstvu iz što udaljenijih krajeva, koje niko ne zna – idealno izbeglice. Uz dužno izvinjenje onim izbeglicama iz svih delova bivše YU – koji su stvarno proterani sa jednom najlon kesom stvari – ali njih sam upoznao – oni su nažalost bili IZUZETAK koji je potvrđivao pravilo. Na to sam dakle mislio kad sam rekao (u postu od 13.04.14) : „Demontirana je u potpunosti kao besmislena „demokratska građevina“ oličena u stratifikaciji : zakonodavne, izvršne i sudske Vlasti – jer smo bili „pusto ostrvo usred Evrope“. 

Počinje epoha miliona UREDBI !!!“

          Gde je u svemu tome bila naša SREDNJA KLASA kojom se ovde jedino bavimo?
Većina je bila zgranuta bezobzirnošću – kao „Poštenjačina“ iz modelske priče (post od 16.04.2014) „Hijerarhija nesposobnosti“. Sklanjali su se „kabadahijama“ s puta. Isto onako kako smo se, mi koji smo čitali knjige, sklanjali s puta onima koji su se gurali da brišu tablu, 
pa da budu Predsednici razrednih zajednica, pa pionirski delegati – dok jednog dana nije došao pred školu službeni „Mercedes“ – po omladinskog funkcionera !
Još su krajem devedesetih – ovi sa kojima je Milošević uspeo da falsifikuje izbore – bili iskićeni zlatnim lancima – pa su se intelektualci sklanjali „da se ne ukaljaju“. Danas ti isti 
koji su preživeli Miloševića - imaju imidž „monetarnih skinhedsa“ – ali o tome na kraju.

Tako je dakle „srušena“ i vrednosna orijentacija – novac (bez obzira na poreklo) postaje merilo svih stvari – i sve postaje roba – u najvulgarnijem smislu te reči. Pare su „Zlatno tele“ Baje Patka – i ništa nam od toga nije „svetije“ ! Znanje, intelektualci, stručnjaci koji su bili među svetskim – otvarali su tezge na buvljaku – ako su imali nešto ušteđevine – a ako nisu imali „štek“ – kad ih obiju četiri barabe – pa nemaju šta da odnesu iz stana – još su i  batine dobijali:

„... kakav si Ti to Doktor – kad pošten lopov nema šta da Ti ukrade !?!“

          Konačno je došla Oktobarska revolucija (05.10.2000) – koja je osim neminovne asocijacije na boljševičku – budila još dve loše istorijske uspomene iz različitih perioda :
Paljenje Rajhstaga (1933. godine) i ulazak ruskih tenkova u zemlje Istočnog bloka – na koje je podsetio robusni Bager ispred Savezne Skupštine - u Bulevaru Revolucije !?!
Sa druge strane – milion građana koji su nedeljama bili animirani (i dobro organizovani) u GRAĐANSKOM BUNTU – koji je zadivio ceo svet – ulivali su poverenje u mogućnost održanja kontinuiteta EVROPSKE KULTURNE SPIRALE – od korena u antičkom svetu, ćiji je osnovni ideal bila VLADAVINA NARODA – i snaga individue – LIČNOSTI.

Ovo drugo im je pružio filosof dr.Zoran ĐINĐIĆ – koji je Miloševiću uzviknuo sa protestne tribine : „ Gospodine, uhvatio sam vas sa rukom u mom džepu, u kome držite moj novčanik – treba li ja vama da se izvinem – ili da zovem policiju !“ Milošević je bio prinuđen da prizna izborni poraz. Đinđić je bio jedini zaslepljujući BLJESAK NADE tokom te dve godine ! Kao nemački đak, vrhunski intelektualac i erudita – imao je plan i znao tačno kako da VRATI SRBIJU NA NOGE ! Time odiše svaka njegova rečenica - iz tri sata (moga izbora njegovih govora) koje rado i često preslušavam. Rekao je da Srbija ne može ni korak dalje – ako svako od nas, svakoga jutra pred ogledalom ne kaže : „Juće sam uradio to i to – danas sam za 1 promil BOLJI nego juče !!!“ Osnovao je Institut za privredni preporod Srbije (vidi prezentaciju u postu od 14.03.2014) u kome je bilo 144 zaposlenih stručnjaka svih specijalnosti – organizovanih po resornim timovima (obrazac za Vladu) – ali su samo četvoro od 144 čoveka - bili članovi Demokratske stranke. Rekao je (2003) : „Ako Srbija sada STANE – stajaće 10 godina !“ Ove proročke reči su govorile bandi i parazitskoj oligarhiji – da će morati da se radi – da se „plate dugovi časti“ – i zato su ga ZAUSTAVILI !!! 
I zato je Srbija bila paralisana 10 godina !!!

I šta su uradili ti „demokrati“ koji su ostali iza spomenika – kakav je bio Zoran?

          Obratite sada pažnju – po ključnim resorima. U ekonomiji (na primer) nikom ne pada na pamet da pokreće proizvodnju – prave se najsumnjiviji (mamutski) kreditni aranžmani sa „belosvetskim bankama“ i nastavlja se Miloševićeva sistematska pljačka „samoupravljačke ostavštine“ – kako materijalne – tako i moralne. Samo se to sada zove kampanja PRIVATIZACIJE  i odjednom „jučerašnje“ svetske FIRME – postaju bezizgledni gubitaši. 
U potpunom „iskliznuću“ vrednosne orijentacije društva – Stranke, odnosno njihovi „izabrani pojedinci“ počinju enormne budžetske sume, hedonistički da rasipaju na najgore primere „zabave miliona“ – estradnu produkciju, realiti programe bez ikakve mere i ukusa – u kojima narod masovno „urasta u fotelje“ uživajući u tuđoj nesreći – kao i u patološke navijačke strasti – nekada najprestižnijih fudbalskih klubova.- u nekada NAJBEZBEDNIJOJ zemlji na svetu !!!
          Pravosuđe je razvaljeno – što narod kaže „ko Bugarska Skupština“! Nijedan zakon ne važi – vlada se hiljadama Uredbi, od kojih se jedna recimo zove ovako :
“Uredba o izmeni Uredbe o prestanku važenja Uredbe o obaveznoj proizvodnji određenih građevinskih proizvoda i pružanju usluga i o uslovima davanja na privremeno
 korišćenje sredstava ili lokacija preduzeća” (ja citirao 2007 u ARHITEKTURI)

            Ovde imamo bar dva fenomena : Prvi je tzv. „divlja gradnja“ – multilateralna pljačka : Države, bivših vlasnika placeva i budućih korisnika istih – na kojima takozvani „investitori“ grade neka čudesa, koja su tema moje nove knjige : „Dosije X građevinske mafije“. Ali sam dužan da kažem - da knjiga sadrži samo TEHNIKE navedenih oblika pljačke. Nema ni jednog izvršioca, niti lokacije, niti vremena izvršenja !?!“ Pa nije to gospodo moj posao. Neka Istražne Sudije i Javni Tužioci zarade svoje skromne plate – naravno ako nađu da negde na periferiji Beograda - postoji „biće ovog krivičnog dela“ – kako smo nedavno naučili.
Drugi fenomen su ratni profiteri nove generacije – „monetarni skinhedsi“. Dakle obrijanih glava (obeležje elite - kao nekad japi repić) to su ljudi koji „pošteno rade svoj posao“ – recimo advokati koji brane čoveka koji je oteo lanac robnih kuća, ili izgradio o tuđem trošku Univerzitetsko naselje – koje nikad nije useljeno. Ako odbrani klijenta ovaj profesionalac 
bude i nagrađen – ako ne – njegova je tarifa inače najviša ! To što je branio klijenta koji uništava svoju zemlju – nema veze. „Komšija ništa lično – posao je posao !“

          Prosveta i obrazovanje počinju od učiteljice koja decu uči da pišu flomasterima, a vrhunac je kada „Prvi prosvetitelj“ u udarnom TV dnevniku deci brani da šaraju po knjigama – jer štednja nalaže da bar dve generacije - koriste isrti udžbenik !?! Osim činjenica da za sve škole i sve predmete postoje bar po tri „paralelna“ udžbenika, tu je i promena profesora (od strane stranke na vlasti) pa se menja nastavni metod – jer profa samo diktira u svesku
 – kakav udžbenik ! 
Ja trenutno imam u ruci tri knjige stranih autora – koje se završavaju na od prilike isti način :
„Ako slučajno imate primerak ove moje knjige, raskupusan, išaran markerima i sa vašim beleškama na marginama – molim vas da mi je pošaljete poštom o mom trošku – a ja ću vam na isti način pokloniti tri primerka – da poklonite svojim prijateljima – jer znam da ste moju knjigu „naučili napamet“ !!!  Brojne primere - imate u svim mojim ranijim postovima.

          Još samo građanska prava – jedan od beočuga evropskog civilizacijskog kruga.
Neki demokrata se 2010. godine izborio za prava LDŽBT populacije – da održi „Paradu ponosa“. Tako se desilo da 150 osoba, prošeta 150 m (od „Manježa“ do „SKC“) za 150 minuta – da bi nas sutra Gradonačelnik obavestio da je Beograd ta šetnja koštala 1,5 milion evra – za čije trošenje nikada nije položio računAli to nije najgore ! Posle te parade – desilo se nešto što me je zgrozilo. Naravno da me uopšte ne zanima šta bilo koji građanin ovog grada - radi iza svojih zatvorenih vrata. Ovoga puta međutim, jedan aktivista navedene populacije – izašao je pred kamere svih svetskih izveštača i Beogradu – koji je u svojoj 2,5 milenijuma dugoj istoriji 6 puta do temelja sravnjivan sa zemljom od rimske đuladi – do osiromašenog uranijuma – sa osmehom nonšalantno pljunuo svome Gradu u lice :
„ Danas je Beograd IZGUBIO NEVINOST !!!!! „

          Dok je Beograd – zbog ovakve bezobzirnosti – od nekih drugih „nekontrolisanih grupa“ za par sati - ponovo uništavan u visini 1.5 miliona evra – šta mislite gde su bili odgovorni – na nekim tribinama, sa nekim estradnim zvezdama – je li to moglo da prođe bez njihovog znanja – u svakom slučaju bez reakcije???  Hoće li oni ponovo u Vladu uvući 7 grasnika apokalipse – koji su se provukli kroz tri prethodna mandata. Ko će (osim Boga) njih povezati za „bićem“ nekoliko hiljada krivičnih dela, koja su učinjena u Beogradu – beograđanima - tokom tri poslednja „demokratska mandata socijalista i penzionera ???“
Brinuo sam do nedavno kako će sve te gadosti podneti naša srednja klasa - ali onda sam video statistiku eksponencijalnog rasta smrtnosti od : infarka, kancera i moždanih udara 
u populacijskom preseku - između 50 i 60 godina. Pa neće još dugo ...............

Kao i uvek velika zahvalnost
velikom VUKAJLIJI !!!



OD VAS JEDINO OČEKUJEM DA PROGOVORITE
Napišite dole svoj komentar -
DOSTA SMO ĆUTALI – ZATO SMO SE ZAGLAVILI !



N a s t a v i ć e   s e   . . .

Нема коментара:

Постави коментар