21. 6. 2017.

PONOVO PRAID (VENREDNI) – 
PONOVO IDE NA RUKU VLASTI 
– 24.06.17

Najpre da konstatujemo – da smo prethodnih 2013,14,15,16 – na društvenim mrežama proveli vrlo uspešnu kampanju – DA SVAKO BUDE – TAMO GDE ŽELI - ILI GDE MU JE MESTO !!!

Sasvim kratko da podsetimo – pošto nam je pamćenje sve kraće. Kada je 2010 odobren prvi PRIDE – za šetnju 150 ljudi – 150 metara (od Manježa do SKC) za manje od 150 minuta – CENA za Beograđane bila je – paljenje Ambasada, pljačkanje radnji, brojna prebijanja i jedno ubistvo – izvedeni od strane lica pod fantomkama – kojima je upravljao (valjda) Pretendent na sve funkcije (to su bile njegove snage „u pripremi“) ! Ali je Gradonačelnik sutradan ispostavio CEH beograđanima  - od 1.500.000 evra – koji nikad nije obrazložio. Zašto je Beograd platio ovu CENU ? Samo zato što su na ulici bili oni – kojima tu nije bilo mesto.

Meni lično, koji sam se tada već 30 godina bavio Istorijom i teorijom grada –  rođenom u Beogradu, – na kraju tog paklenog dana – najviše je zasmetalo sledeće : Jedan od organizatora PRAJDA, je za Beograd – koji je u svojoj 3,5 milenijuma dugoj istoriji bio 6 puta „sravnjivan sa zemljom“ od rimske kamene đuladi – do osiromašenog uranijuma i obogaćenog grafita – izjavio pred desetinama kamera i stranih izveštača – da je Beograd : „Toga dana izgubio nevinost !?!“ Dakle – ako je i od miljenika Vlasti - mnogo je – uvredljivo !!! Na ovako skandaloznu izjavu – Organizatori PRAIDA nisu imali ni komentar (iako bi valjda svako trebalo da „počisti pred svojom kućom“).

Uprkos svemu mi danas imamo isti stav – kao i prethodne godine : SVAKO IMA PRAVO NA SVOJE OPREDELJENJE – ali to je njegova privatna stvar ! Već tri godine, niko nije uspeo da nas uveri – da su u Srbiji u ovom trenutku LGBT osobe – na bilo koji način diskriminisane – pogodovo da su oni „najugroženiji deo polulacije !“ Oni su deo najbolje organizovane, koordinirane, finansirane i podržane INTERNACIONALNE organizacije. U Srbiji su danas svi slojevi društva – osim političara i estrade – veće žrtve od njih : trudnice i porodilje (pogotovo) – penzioneri, nezaposleni (u stotinama hiljada) – radnici (u pelenama) – seljaci (koji polivaju krečom celu svoju godišnju proizvodnju) i „poštena“ inteligencija : naučnici, profesori, doktori, istraživači, umetnici svih disciplina – posebno SAMOSTALNI umetnici – kojima je onaj „čupavac“ 2015 godine – 0,6% budžeta oteo od usta – i namenio PRAIDU. Onaj Ministar koji je tražio „novi posao“ – na prvim stranama tabloida !!!

Uprkos ranijim napomenama – naš stav je nepromenjen – u PRIDE - u treba da učestvuju svi koji žele i kojima je tamo mesto. TO JE „GAŽA“ (angažman) za one koji su za njega PLAĆENI : Dobro plaćene ORGANIZATORE – Policiju, koja to radi za platu i strane i domaće medijske izveštače – plaćene po učinku. Ko nije pripadnik LGBT polupacije od GRAĐANA BEOGRADA – nema šta da traži na ulicama Beograda – tih DVA SATA parade – kako smo to pokazali prethodne tri godine.
Tada su se naime organizatori čudili – zašto su šetali pred PRAZNIM ULICAMA !!! Jedino što ojađeni Beograd neće da im pruži – to je prilika da svoje : pojedinačno, privatno, intimno opredeljenje i alternativni izbor (suprotan uverenju 85% beograđana) – NAMETNU Beogradu – KAO JAVNU TEMU – kolektivni interes – ili (ne daj Bože) – ZAJEDNIČKI CILJ celog Beograda !!!



Ove godine specijalno – postoji dodatni rizik – da ukoliko veći broj građana „pođe da vidi to čudo“ stvoriće ponovo kritičnu masu naroda – u koju će onaj (koji je „nemoćan pred nasilnicima“) – da ih umeša i opet PROIZVEDE HAOS – jer ova vlast godinama živi samo na „teorijama zavere“ – koje sama proizvodi – ovoga puta je precizno inscenirana DRAMA sa upitnom podržkom prvom srpskom – GEJ PREMIJERU !!! Mandatar će valjda da OTVORI svoju PARADU (najugroženije i najviše diskriminisane socijalne grupacije) !?! Nije – NEGO !!! Možda je tu VEĆINA GLASOVA ?


U tom smislu Beograđani koji ostanu kod kuća, neće narušiti ničije pravo – ali će iskazati SVOJE opredeljenje. Šetajte vi – ali bez nas !
Kako egzibicionizam LGBT aktivista raste – rastu i apetiti. Ipak mislim da u Beogradu nikada neće biti rado viđene  scene – kakva je ova iz Madrida – sa PRAID – a – 2014. godine.

ONI HOĆE NAŠU DECU - HOĆE DA SAHRANE PORODICU - JEDNOPOLNE BRAKOVE ! 

Нема коментара:

Постави коментар