21. 8. 2021.

ŠTA TAČNO ZNAČI "GRAĐEVINSKI INVESTITOR" ?

 

JAVNO PITANJE PREDSEDNIKU VUČIĆU :
šta tačno znači kovanica –
„GRAĐEVINSKI INVESTITOR“
Autorski tekst mr arch Marin RAJKOVIĆ 08.08.2021
Blog - PRIZIV SAVESTI 1102 2011

Predsedniče Vučiću, kako sam - u prethodnom otvorenom pismu (koje je Tvoja PRAVDA) objavila 12.08.2017. pre tačno 4 godine – povodom Tvoga obraćanja na otvaranju IKEE, objasnio – na žalost ne mogu da Te oslovim ni sa „gospodine“ – jer se pred kamerama ponašaš nedolično – a još manje mogu da Te oslovim sa „poštovani“ – što sam tamo objasnio količinom prezira koji si „izlio“ na sopstveni – lenj – glup i neinventivan  narod !

Ipak ima jedna stvar – sa kojom ne mogu da izađem na kraj – bez tvoje neizmerne erudicije (dakle „krivo sedi - al' pravo besedi“) – jedan POJAM – ili „modus operandi“ (možda) – ne mogu da shvatim i prihvatim – bez Tvoje pomoćiuz posebne pohvale za autorstvo !!!

Sasvim pojednostavljeno rečeno – uz svoje skromno znanje – ne razumem, niti mogu da prihvatim – pa te molim da mi objasniš javno – šta si tačno mislio kada si prvi put upotrebio sintagmu  - “GRAĐEVINSKI INVESTITOR“ da bi opisao dobrog čoveka, marljivu i časnu žrtvu  „pomahnitale babe“- koja uzma pravdu u svoje ruke – verovatno u paničnom strahu – da NARODNOG HEROJAgospođu Stojanku Stojanović – poznatiju kao Baka COKA – narod ni slučajno ne pobrka sa Tvojim privatnim herojima – kakav je osuđeni ratni zločinac – falš Vojvoda i sarajevski Doktor Titove doktine ONO i DSZ, ili takođe osuđeni ratni zločinac – koji se 16 godina hrabro KRIO – kao najveći kriminalac - nesposoban da se suoči sa pravdom – ili (ne daj Bože) takođe osuđeni ratni zločinac psihijator – koji je takođe više godina – da bi umakao Pravdi - glumio Gurua ...

Mada sa druge strane, moja nesposobnost da ovo razumem, može biti posledica i onoga što reče Ajnštajn : „Od svog moga znanja – najviše me je uništilo školovanje!“ Ili što bi rekla moja baba – možda sam „preučio“ – ko će ga znati ? Ja sam naime diplomirao klasičnu arhitekturu na Vidovdan 1979 – pa magistrirao 1988 na Urbanizmu – sa temom : ELEMENTI URBANOTVORNOSTI NOVOG BEOGRADA – pa sam nosilac projektantske i izvođačke licence Inženjerske komore Srbije, Istaknuti UMETNIK Srbije (ULUPUDS 2007) nosilac Nagrade za životno delo od 2011 i Predsednik i jedan od 10 (magistara i doktora raznih nauka) – osnivača ALIJANSE UNIKATNE ARHITEKTURE   2008 - (link : www.nvoaua.com) o čijem će Saopštenju od 19.07.2021 povodom rušenja u Vidovdanskoj – tek biti reči u ovom obraćanju SILI I NEPRAVDI ...pošto smo Ti dali mesec dana – da nešto uradiš !

Ključno, međutim u ovom slučaju je činjenica, da ja nisam arhitekta koji je pored 330 projekata u karijeri – pisao samo projektne zadatke i tehničke opise – već sam, od kad ste mi Tadić za svoga vakta i Ti za ovo od kad caruješ – u poslovnom smislu (na tržištu) „pobili“ 12 do 15 porodica INVESTITORA – od kojih smo žena i ja (kao nadprosečni arhitekti) prethodnih 20 godina – živeli sasvim pristojno – jer su oni bili primer tradicionalne SREDNJE KLASE (čitaj „male privrede“ 3. ili 4. generacije porodičnih zvanja, zanata ili usluga). Sve što je trebalo da znaju o „gradnji“– bio je naš broj telefona . Nažalost od kad ste nas Tadić i Ti – ostavili bez hleba – dovlačeći fukaru multinacionalnih kompanija na najgorem glasu – da su specijalizovane za uništavanje malih nacionalnih ekonomija (da bi ih subvencionisali – našim parama) ja sam bio prinuđen da pišem eseje, kolumne, polemike i punim svoj blog _PRIZIV SAVESTI 1102 2011 – ukupno oko 1.500 strana – sada 4 i peta knjiga - da živim od prodaje svojih aquarela - i časova argentinskog TANGA !?!

U onom prvom – (piskaranju) – leži i tajna našeg „susreta“ – koji nisi želeo – oko jedne leksičko – semantičke  zagonetke čiji si Ti autor – ja sam je postavio, jer je ne razumem – pa akademski običaji nalažu da mi je „prevedeš“ – što se kaže – da mi daš tumačenje ?

Mani recimo građevinski investitor – zvuči kao najgore skovana karikatura sintagme – koja je pritom prevashodno „contradictio in adjecto“ – jer je smisao „građevinskog“ – znanje, produkcija, projektovanje, kreacija, razrada ARHITEKTURE – kao Kraljice svih Umetnosti – dok INVESTITOR – ne predstavlja upravo NIŠTA – OSIM GOLOG INTERESA !!! On možda može biti „sortiran“ – po poreklu kapitala : privatni, akcionarski, državni, strani fondovi – ili iz džakova za pranje para – jer potiče od neke ilegalne prodaje !!! Kako si sam rekao - ako za Ministra (Malog) čovek ne mora imati tri velika odmora od osnovne škole, ako ga je „narod izabrao“ (!?!) – zašto bi neko kod koga se trenutno – slučajno – pod bilo kojim uslovima NAĐE VIŠAK PARAinvestitormorao da bude uopšte obrazovan. Dakle – nespojivo ! Zamisli sada slične kovanice kao :  „advokatski ubica“ – i/ili „epidemiološki doktor“ (pošto su epidemiolozi statističari – tačnije najgori matematičari među lekarima i najgori lekari među matematičarima) ili recimo kovanicu : „ekonomski bankar“ !?! Nadam se da si uhvatio NIT za početak – iako nisam (još) ni pomenuo – gde si tu Ti ?

Probaću sa sugestivnim pitanjima („da“ ili „ne“) – Ti inače obožavaš POLIGRAF :

1.- Da li si sezonu lova na LOKACIJE – MANDATNI URBANIZAM („moje predizborne pesme – moji snovi“) pre svih počeo Ti (ruku pod ruku) sa Đilasom (gradonačelnikom) trčkarajući sa TV ekipama, po savskim obalama i promovišući tzv. (tada) EUROPOLIS !?!

2.- Da li tvoji „građevinski investitori“ grade najjeftiniji – a prodaju najskuplji m² u Evropi – dok su im na gradilištu „najobrazovaniji“ majstori kick boksa – koji čuvaju gradilište – da radnici – ne kradu eksere ? Liči li ovo na NADRI GRADNJU ???

3.- Ko sve učestvuje u gornjoj razlici u ceni – koja ide do 1 prema 5 ? Koliki je udeo „građevinske mafije“ u ozbiljnim procenama ekonomista – da je od Miloševića do danas – svaki građanin Srbije - OPLJAČKAN u proseku oko 70.000 € - I konačno - gde si tu Ti ?

4. – Da li ove poluinteligente – prethodni vlasnici placeva za gradnju – koje su (manje više oteli) – prinudno kreditiraju neuslovnim smeštajem – jednako kao i kupci budućih stanova (u „sivoj zoni“) – tako dugo dok traje gradnja ?

5.- Da li je takvo gomilanje enormnog kapitala (prividno „bez traga“) posledica činjenice,  da ovi profesionalni prevaranti – nisu platili NIŠTA - što ide u redovne troškove gradnje – od komunalnih doprinosa, preko gradske rente, struje, poreza, doprinosa za radnike – konačno do DIVLJIH priključaka na struju, grejanje, vodu i kanalizaciju – zaključno sa porezom na dobit – od PROMETA NEKRETNINA. Ili sve to neko puni - veš mašinu parama za pranje ?

6. – Da li si Ti u roku od par sati po najavi Ugovora „Beograd na vodi“ i reakcije tadašnjeg Predsednika SAS – arh.Igora MARIĆA – da se to svakako radi javnim – međunarodnim konkursom - zadao smrtni udarac SRPSKOM NEIMARU – kada si izjavio : „Znate kako me zabole – za SRPSKU STRUČNU PAMET – kad ih uporedim sa 3.milrd. dolara – koji će da uloži moj brat Mujaga (Al Abar) – koji je evo 9 godina kasnije – uložio ukupno 100.000 € - u 64% (ako se ne varam) VLASNIŠTVA - nad onim ružnim skladištem betonskih sanduka.

7.- Kako objašnjavaš činjenicu – da što više polupismeni mešetari – LOKACIJA Beograda osakate – unište im : „genius loci“ – ambijent – fizionomiju – istoriju – tradiciju - entitet – ljudski supstrat – postaju moćniji mešetari nekretnina – u ćaršiji ??? Čuvenu vedutu (elevaciju) Beograda gledano od Muzeja na Ušču – definitivno si minirao – jednom prazilukovićkom – jeftinom „rezidencijalnom“ papazjanijom – koja je uzged - kompletna intelektualna pljačka – rešenja odgovarajućeg kompleksa koji smo videli na prezentaciji u Abu Dabiju – gde se jedino i grade sumanuti blokovi ovakve koncetracije stanovanja – jer je svuda okolo bukvalno i doslovno PUSTINJA. Zato i maketa u Geo.Zavodu ima ispeglan teren – od obale Save – do Dorćola. Najmanje što si mogao da otmeš maketi „master plana“ je – Terazijski greben – mnogo je strašnije – što si s predumišljajem – iz niskih pobuda – BACIO BOMBU u srce jedne evropske prestonice – sa punom svešću da je posledica – INFARKT Beogradskog SRCA – koje je tri milenijuma bilo ili MOST – ili KAPIJA – između Istoka i Zapada – Severa i Juga i šest puta sravnjivano sa zemljom od rimske kamene đuladi – do osiromašenog uranijuma i obogaćenog grafita !



8.- Da li si zatim – nestao kao funjara – da trošiš kerozin – dok si ovde ostavio da projekat „BGD na H2O“ – potpišu Siniša i Zorana BULDOŽDER – kako si je sramno nazvao u našem Domu Naroda – pred celim Diplomatskim Korom i Sinodom (na balkonu) – posle onog bezobzirnog šikaniranja svih poslanika - šestočasovnim Ekspozeom o Budžetu (koji je reprogramiran za 6 meseci) ? Ipak, Ti iste noći – kad si postao Premijer – trčiš na ponoćnu sednicu Uprave Zvezde – da im odneseš „koferče para“ – kako si se zatim hvalio ...

9. – Da li si konačno Zorani (koja ume samo sa pudrijericama) poverio tri najproduktivnija Ministrastva svake Zemlje (koja život znače) – saobraćaj – energetiku i građevinarstvo - da bi potpisala – najveći broj LEGALIZACIJA bespravno podignutih objekata – u čitavoj istoriji Srbije – te da bi time – „zakovao kovčeg“ SRPSKOG NEIMARA !?! Gde si tu Ti ?

Znaš li nesrećniče – kakve su čudovišne građevinske skalamerije – legalizovane u tim kampanjama ???


10.- Da li se gomilanjem ovolikog kapitala u svojim i rukama posrednika – „građevinski investitori“- kvalifikuju za opravdanu titulu : GRAĐEVINSKA MAFIJA !?! Odgovor na ovo pitanje – nalazi se i u prologu moje nove knjige 
– u kojoj nema ni jednog izvršioca – ni jedne lokacije – ni jednog vremena izvršenja krivičnog dela 
ali ima detaljan atlas anatomije pljačke - u gradnji !!!

            Sada samo malo da narodu pojasnimo – šta ja ovoliko „bombardujem“ Preecednika – koji uvede telefon svakom ko mu traži u Srbiji (iako to nema veze sa njegovim ustavnim ovlašćenjima) ? Samo malo analitike – osnovne : Postoje NORME I STANDARDI, koji opisuju, kako se kaže u „žargonu“ – 4.500 POZICIJA – što će reći – vrste radova, ili operacija koje je neophodno realizovati tokom gradnje SVAKE KUĆE ! Ovo od egipatskih vremena do danas i na tvoju žalost – NE MOŽE SE UKINUTI – kao „zastareo Zakon“ – naročito ne od „poslanika“ – koji menaju pojma, koliko nemaju pojma, da nemaju pojma, o onome - o čemu nemaju pojma. To je propisano kao NUŽNI KORACI - u dugom lancu od : Idejnog projeta – zatim komunalnih saglasnosti – Građevinske dozvole – preko Nadzora izvođenja - Građevinskog dnevnika – do Projekta izvedenog stanja – radi izdavanja UPOTREBNE DOZVOLE (što su samo grupe radnji - od pomenutih 4.500 pozicija Normi i Standarda) !!! Realizaciju opisanih koraka – na relaciji – projektant – izvođač – investitor - sa ETIČKE strane kao i nadzor nad profesionalnošću i moralnim Kodeksom učesnika ovog procesa – precizno definišu UZANSE O GRADNJI. I tako u istorijskom kontinuitetu od Vitruvija, preko Paladija, do Kalatrave ...

Između gore grubo skiciranog „građevinskog“ – i „investitora“ – trebalo bi po logici stvari da stoji – neka REGULATIVA – ili da kažemo Država u bilo kom „funkcionalnom obliku“ – kao recimo – „Zakon o izgradnji“ – pa Ministarstvo građevine – pa Urbanističke i komunalne službe po Opštinama – pa nadležne Građevinske inspekcije – i naravno Sudovi – za svaki spor – jer od kad postoji gradnja – u njoj je najveći prepletaj najrazličitijih interesa – često prirodno ili „dramaturški“ – suprotstavljenih ...

 

Sa druge strane postoje „mafija i bratija“ INVESTITORA – od „zla oca i od gore majke“ –– kumovi – rođaci i prijatelji – sve moj do mojega – ali koje zabole za PRAVILA GRADNJE – oni znaju samo šta su se dogovorili sa Glavnim – kao što znaju – da Mafija (od kad postoji) ima čvršći KODEXšta se sme – a šta ne – od svake države ! Koja je to neverovatna generacija – objasnio sam detaljnije – u prethodnom otvorenom pismu – kada si onako „uprskao“ - otvarajući IKEU. 

I onda se desi „rušenje susednog objekta – zbog neobezbeđenog širokog temeljnog otkopa divlje gradnje (od tarabe do tarabe) gde je ALA od „G & I“ planirala 3 etaže pod i 5 etaža nad zemljom u zoni detaljnog Urbanističkog plana – u kojoj je dozvoljeno P+P+S+Pk (podrum, prizemlje, sprat i potkrovlje) - uz uslov da objekat ne pokrije više od 65% površine placa !

Sada Ti naivno veruješ da Ti je Alister (Krouly, Kromwell) ili Kempbell (kako se već zvaše) najveći svetski Dr. spinovanja javnosti – dao trajnu formulu : „Pas laje - vetar nosi !“U međuvremenu – Ti si to prepišavanje naroda I JAVNOSTI – usavršio do bola: Otmeš termin kad i gde hoćeš – vodiš 2 sata monolog – pritom, pljuješ novinara (voditelja) tvojih medija – dok oni koji - IMAJU PITANJE – postaju domaći izdajnici – strani plaćenici ...

Valjda zato što smo Ti ga mi plaćali 90.000 € mesečno - ako ga još ne plaćamo. Misliš se Ti – zatrpali smo rupu (i dokaze) u Vidovdanskoj – sad će pozornik mladi Goran – da „meko potkupi“ stanare koje smo skoro ubili sa 300.000.- RSD – i „pojeo vuk magarca“ !

E pa bojim se rođače – da taj „bioskop više ne radi“ !
Naime ALIJANSA UNIKATNE ARHITEKTURE - je povodom
pokušaja ubistva iz nehata – većeg broja NN lica nesavesnom gradnjom
izdala Saopštenje 19.07.2021. – imao si tačno mesec dana :

ALIJANSA UNIKATNE ARHITEKTURE – zahteva trenutne ostavke :

Premijera SRBIJE – koji ZNA – da je građevina u Srbiji danas – najkorumpiranija oblast
Ministra GRAĐEVINE – kome se desilo : da „široki otkop jedne“ – proguta susednu kuću
Predsednika INŽENJERSKE KOMORE SRBIJE – koji nema pojma šta mu je posao
Načelnika Građ. inspekcije Grada – koji očito nema ni kartu ni tajming gradnji – u toku

Od Tužioca Zagorke DOLOVACALIJANSA UNIKATNE ARHITEKTURE
zahteva trenutno pritvaranje i pokretanje predistražnog postupka – zbog izazivanja opšte opasnosti 
nesavesnim poslovanjem - i ugrožavanja života – brojnih NN lica 
– od kojih samo pukom srećom – niko nije stradao :

ODGOVORNOG PROJEKTANTA predmetnog objekta
DIREKTORA pravnog lica u čijem birou je Projekat izrađen i overen
ODGOVORNOG STATIČARA (građ.ing) koji je radio statički deo AG elaborata
VRŠIOCA STRUČNOG NADZORA IZVOĐENJA objekta – i/ili Šefa gradilišta
DIREKTORA pravnog lica IZVOĐAČA koji je ugovorio izvođenje
INVESTITORA – koji nema nikakvu stručnu – samo moralnu i materijalnu odgovornost –
koju će solidarno deliti u obimu zatvorske kaznesa gornjim službenicima Naroda !

I sad, posale svega iznetog - da pokušamo da uhvatimo elemenatarnu logičku vezu između „građevinskog“ i „investitora“ – ili bar da pretpostavimo – kako se to spržilo u jednoj lobanji ? Zapravo vrlo prosto – kad si „obrisao gumicom“ Državu (koju smo gore pomenuli) između „građevinskog“ i „investitora“ – ostaje vakuum – i stapa se kovanica – ali posle 30 godina U toj pustopoljani bezakonja - caruje građevinska mafija – i NJEN KODEKS !

Najpre, kako sam pomenuo – potreban je dobar Zakon o izgradnji. Naš je bio od najboljih ali - kao i većina drugih zakona – koji su savršeno operativni sačekali vlast Al Jajonea – bili su „otvoreni“ i vrlo brzo su završili pod tepihom UREDBI – koje kao što znamo (kao noviji dokument) derogira matični Zakon. To je prvi otkrio Sloba – čije su se uredbe zvale recimo ovako : „Uredba o izmeni Uredbe o prestanku važenja Uredbe o obaveznoj proizvodnji određenih građevinskih proizvoda i pružanju usluga i o uslovima davanja na privremeno korišćenje sredstava ili lokacija preduzeća.“ (kraj citata moga teksta „Prosvećeni investitor u Srbiji XXI veka“ na primeru Ilije Kolarca – časopis ARHITEKTURA br. 119, str.8 – novembra 2007) – ovo će odmah razumeti Mirjana Milenović i S.Radulović – čemu je otvorilo vrata ...

Magična dakle reč – glasi : UREDBA !!! Obično nosi oznaku : „nužde hitnosti“ i/ili „nužde bezbednosti“ – u svakom slučaju – VELIKE NUŽDE !!! Tu veliku nuždu je aktuelna vlast – dovela do „komedije situacije“ korak po korak. Uzgred ko zna kako možete pojesti SLONA ? „Zalogaj po zalogaj“ ! Dakle – u prvom trenutku si i mene zavarao Al Jajone – kad si postao PPV i tvrdio kako odmah počinješ sa „dizanjem privrede iz mrtvih“ – prvo ćeš se sastati sa „privrednicima“ !!! Pre kraja nedelje – održao si Ti taj sastanak – ali su „privrednici“ bili prvih 10 imena sa FORBS-ove liste, deset najbogatijih tajkuna na Balkanu – od Kostića, preko Miškoviča, Karića ... tako da je svim ljudima koji misle – sve bilo jasno i svi pravi stručnjaci (kakve danas tražimo) – koji su imali bilo kakav kontakt sa SNS – u periodu od 2009 do 2013 su „okrenuli glavu“ – dok je polovina „zapalila“ preko granice – glavom bez obzira !!!

 

Da se vratimo gradnji. Sve odredbe Zakona o izgradnji (kako rekoh i danas u izvornom tekstu jedan od najboljih) koje su omogućavale prava na izbor ili odluku fizičkih, kao i prerogative pravnih lica – naročito kontrolne i „regulatorne“ funkcija državnih Službi i Ustanova – sistematski su „sakaćene“ Uredbama (zalogaj po zalogaj) – dok čitav Zakon nije sasvim stavljen van smisla – pa je SNS (koji zaključno sa 2013. – nigde više nije imao stručnog čoveka na pravom mestu) - mogao da se razmaše širokim poljem koje su otvorile Uredbe – sa svojim ignorantskim, diletantskim, amaterskim i štetočinskim kadrom .

Ova će se era jednog dana u istoriji Srbije zvati epohom : MANDATNI URBANIZAM & NADRI GRADNJA !!! Anonimni konkursi sa rokom od 72 sata – na kojima pobeđuju Gazdine FIRME – registrovanje – manje od 72 sata pre zaključenja tendera (treba to „navatati“) - samo su deo folklora „institucionalizovane“ PLJAČKE NARODA. Ta pseudo „konsolidacija“ Države – koju su „razvalili – crveni i žuti“ – nastavlja se SNS patentom :registracije PSEUDO – funkcija – u svakom domenu u kome je struka rekla : NE !!!

    Tako si 2013 – kod APR registrovao para – državnu INŽENJERSKO – TRGOVINSKU komoru – sa jednim zaposlenim – teh.G.Rodićem – u trenutku kada je u državnoj IKS bilo oko 26.000 LICENCIRANIH inženjera i tehničara – svih tehničkih struka !

Ubrzo međutim – postaje jasna svrha osnivanja para – državne Komore – jer Gojko RODIĆ postaje : jedini komentator svih tema – na svim televizijama i frekvencijama – koje se odnose na energetiku, građevinu i saobraćaju šta se SVE podjednako razume – kao i Zorana BULDOŽER – kako joj je tepao „Šef“ ili „Gazda“ – ne znam kako ga ona zove !?!

            Kad zapne kod imovinsko – pravnih odnosa – osniva se para – državnaKOMUNALNA POLICIJA - koja samo „kvasa“ kao rimska pretorijanska garda - arčeći Budžet – kako u broju ljudi – tako u opremi ... Tu su glavna lica napumpana steroiodima (ili silikonom) radi ravnopravnosti – istetovirani gde god „ima mesta“ – kao Politikin Zabavnik ...

            Imaš problema sa restitucijom – reketom i otimanjem imovine – posle dve tri neplaćene rate – „žuti su ostavili spore Sudove“ – osnivaj para – državnu KOMORU PRIVATNIH IZVRŠITELJA – najefikasniji među njima imaju po 25 stanova – na lageru ...

            I da zaključimo – sve pokriveno VELOM (POSLOVNE) TAJNE – što zbog „nužde hitnosti“ i/ili „nužde bezbednosti“ – u svakom slučaju – VELIKE NUŽDE !!! Ovo navodim da opomenem tvoje šakale Blatoida – štampanih i digitalnih – da nikada nisam bio u politici – te da ne pokušavaju da me negde „upišu“ – ovo radim isključivo zbog ČASTI STRUKE – jer je za moj ESNAF – danom pokušaja ubistva iz nehata u Vidovdanskoj – prekoračena CENA KOJU PLAĆAMO – tvojoj montaži HAOSA – i opominjem te da :

            ALIJANSA UNIKATNE ARHITEKTURE – ćija delatnost pokriva sve što se bavI prostorom : od planiranja – urbanizma – uređenja – projektovanja – pejsažne arhitekture – ekologije i režima „održive gradnje“ u energetici – ukoliko do 01.09.2021 – ne budu ispunjeni njeni zahtevi iz saopštenja od 19.07.2021 – poziva na OPŠTENARODNI USTANAK :

Sve stručnjake pominjanih disciplina – koji su spremni da godinu dana – volonterski – učestvuju u PREPORODU SRBIJE – i time se suprotstave planetarnoj ALI koja je „zinula“ na sve što je naše – podržavajući EKOLOŠKI USTANAK i sve srodne interesne grupe – kojima je jedini cilj borba za : NAŠU ZEMLJU – VODU – VAZDUH I SUNCE !!!

PREPOROD SRBIJE – podrazumeva zabranu finansiranja iz Budžeta bilo koje političke organizacije – ili Medija – potpunu LUSTRACIJU – konfiskovanje sve NEZAKONITO STEČENE IMOVINE – primerene ZATVORSKE KAZNE za sve koji su nas pljačkali – kao i formiranje RAZVOJNE BANKE NOVE SRBIJE (osnovane povratom svih opljačkanih sredstava, dobara i imovine) – koja će imati svoj PORTAL (štampani i digitalni) na kome će u realnom vremenu – specijalizovanim rubrikama – svaki građanin u svakom trenutku moći da prati – SVAKI DINAR – koji je u Banku ušao ili izašao – kao i GDE I ZAŠTO !!!

Neka NAŠA EGZISTENCIJA – PROBUDI NAŠU AKCIJU – TO JE JEDINI PROGRAM.

To je angažman od maksimum godinu dana u VLADI SPASA – u kome sam i ja spreman da dam sve od svog znanja – i da trpim da me zovu „političar“ – jer imam gde da se vratim. Nikakvi političari – crveni – žurti – crni – nikakve KURTE I MURTE – nikakve mantije – ni litije – IKONAMA JE MESTO U Crkvi ili Porti – nikakve Mesije – Spasioci – ni Proroci !!!

Samo NAROD - koji ima šta da da SVOJOJ SRBIJI – onaj narod koji je 30 godina : Najbolje radio – najviše znao i najredovnije izmirivao svoje obaveze – A ŽIVEO KAO PAS ! NAROD koji je u stanju da ispere svoj želudac od svog blata – kojim nas hrane oni koji su jedini – PRAZNILI BUDŽET – da im ispostavi račun ! NAROD koji je SREDNJA KLASA – i u svakoj Zemlji predstavlja – nezamenjiv teg balansa – RAVNOTEŽE razvoja NOVE SRBIJE !!!

USTANAK – ILI NESTANAK / SAD ILI NIKAD /  SVI ZA JEDNOG – JEDAN ZA SVE !!!

Imam u rukavu i jedno pitanjce od $ 1.milion – za sve one koji iskreno veruju – da je znanje u stanju – da obavi PROMENU SISTEMA : Kako će zaštitu Budžeta od parazita – lustraciju – konfiskaciju imovine – višegodišnje zatvorske kazne za stotine – ili hiljade osoba – kao i organizaciju : društveno – korisnog rada za krivce – ovganizovati bez nepopularnih mera „crvenog komunističkog Đavola“ –TITA ? Ili da preformulišem pitanje : Tita nema već 40 godina – za to vreme je uništeno sve što su izgradili „samoupravljači“ – pa da li je Tito bio najveći neprijatelj Srba – kad sadašnje neprijatelje – nemamo gde da spakujemo – bez bar jednog novog - Golog Otoka ???

Нема коментара:

Постави коментар