19. 8. 2014.

SRBIJA NA VODI - NAJAVA

VETAR I VODE
BALKANA
Danas je Preobraženje – 19.08.2014 leta Gospodnjeg


Na današnji dan obećavam svojoj majci Srbiji da nikada više neće „pustiti suzu“ 
– ni iz neba – ni iz oka ! Obećavam da nijedna kap KIŠE 
– neće više biti ničija „noćna mora“ 
biće to još jedan W struje – VIŠE !!!
Inženjerska pamet Srbije će učiniti sve da više nikada ne ISPUSTIMO celo Đerdapsko jezero, radi prihvata nekontrolisane bujice koju je doneo Dunav – da bismo zatim UVOZILI struju. U toj situaciji struja poskupljuje, mi plate ne primamo - ako ne platimo struju popisuju nam imovinu – to se jedino, ni na koji način ne tiče 600 direktora u EPS – koji i dalje PRIMAJU svoje skromne plate.

E najmanje što njih može da iznenadi (prema našim dosadašnjim proračunima)
je pre grejne sezone oko 180.000 zahteva za raskid Ugovora 
o isporuci električne energije 
– i demontažu brojila i preuzimanje od strane EPS – čije su brojila „vlasništvo“ 
– iako su ih potrošači KUPOVALI !!!
Toliko naime domaćinstava u Srbiji na današnji dan, sa montažom od nedelju dana 
– može da počne proizvodnju sopstvene struje 
– iz autonomnih (Božjih) obnovljivih izvora 
– tako da više niko ne može da im ispostavlja račun !!!



            


Kako u proizvodnji energije – tako u gradnji nove forme ZADRUGA, tako i u poljoprivrednoj proizvodnji – zadružnoj kumulaciji – marketingu – plasmanu !
Isto tako u organizaciji SEOSKOG TURIZMA – negovanju i plasmanu tradicionalnih zanata – negovanju narodnih običaja – što će sve omogućiti NORMALAN ŽIVOT CELOJ SRBIJI  - uz „razvod“ od TV serija i porast nataliteta – zahvaljujući masovnom povratku mladih – da budu SVOJ NA SVOME – a ne da im neko proda radno mesto, kod stranog vlasnika fabrike za platu od 20.000 dinara – svakog trećeg meseca – ako je primi - sa par dana zakašnjenja 
i mlađanim šefovima – koji su svi Dipl. manager’s !

FENG SHUI
SRBIJA NA VODI

Ko nije čuo za FENG SHU – to je 5 milenijuma stara kineska nauka o usklađivanju svoga prostora i načina života sa kosmičkom energijom prirode, na osnovu tradicionalne knjige promena (mena) JI ĐING. „Feng Shui“ u doslovnom prevodu znači : VETAR I VODA – mada ja u svojoj najnovijoj knjizi „Feng Shui VIZANTIJE i pravoslavna tradicija“ – objašnjavam da taoistiška (kineska) tradicija – poznaje 5 „praelemenata“ od kojih je nastao Svet – dakle pored : vode – metal – drvo – zemlja i vatra. Dok antička (pre svega grčka) filosofska tradicija navodi praelemente : vazduh (vetar) – voda – vatra (Sunce) – zemlja. Ovi poslednji elementi (ukorenjeni još u egipatskoj tradiciji) – oduvek su bili : IZVOR ŽIVOTA – i kao što danas vidimo – ostali trajno obnovljivi energetski IZVORI – za razliku od tzv.fosilnih energenata, koji imaju ograničene resurse koji su na kraju, kao : nafta, gas i specijalno UGALJ – koji sadrži veliku koncentraciju CARBONA, grafita – koji su osnov najsavremenijih tehnologija, kao optička vlakna i sl. – a mi SAGOREVAMO ugalj da bi proizvodili STRUJU – što je po proizvodnom efektu – još veća šteta – nego kada drvetom ložite parni kotao. U svakom slučaju iscrpljivanjem poslednjih rezervi nafte, gasa i uglja – bliži se kolaps (što je tek sada svima postalo jasno) – industrijske ere XX veka, koja je sulodo arčila ove energente – ne računajući na „pobunu Planete“ kad joj se isprazne podzemni rezervoari – poremeti balans tektonskih ploča i velike površinske vodene mase – kao i užarenog jezgra zemlje i poremećene ravnoteže pritiska središta Zemlje i svih slojeva – do Jonosfere. Takođe se bliži kolaps „potrošačkog društva“ – koje je čitav vek podleglo mitu industrijalizacije : da je UBRZANJE PO SEBI – uslov napretka ! Ja sam pre 30 godina počeo da dokazujem da je to UBRZANJE – samo imanencija reprodukcije kapitala – odnosno alavosti velike industrije. Ukratko industrijalizacija nije zadovoljavala potrebe populacije (u celom svetu)
– nego stalno izmišljala nove potrebe !!!

SAD JE TRENUTAK DA SVET NAPRAVI KORAK NAZAD 
– DA BI NASTAVIO DVA KORAKA NAPRED ! 
Srbija koja je „prinudno“ na počretku razvoja 
– može sa svojim znanjem da u tome prednjači 
– i da za 10 godina najrazvijenije zemlje Evrope od nas kupuju franšize 
NOVIH FORMI REGIONALIZACIJE i proizvodne
specijalizacije – zadrugarskih celina ciklusa proizvodnje.




 
U sledećim postovima predstavićemo AUTORSKI ZAŠTIĆEN KONCEPT
novog oblika nevladine, nestranačke forme građanske inicijative - 
kao i segmente proizvodnih programa koji mogu biti od šireg značaja.

U međuvremenu zamislite kad se formiraju komunalne parcele,
pa neke budu dodeljene hobistima za mnogo bolju zabavu 
od TV sapunica - kao na primer ova :





          




                             

             














          




            


             
            


         

Нема коментара:

Постави коментар